SINDS 2007

Suriname KennisNetwerk (SKN) is rond 2007 ontstaan en is een initiatief van een vriendengroep Surinamers, wonend en werkend in Nederland. Aanvankelijk betrof dit ‘been op tafel’ (taki tori) gesprekken, vanuit gedeelde interesse in en sociaal maatschappelijke betrokkenheid bij het geboorteland Suriname. Ieder heeft eigen inbreng op basis van individuele professionaliteit en opgedane ervaring, ervaring die voortkomt uit directe betrokkenheid bij projecten van de Nederlandse overheid op het vlak van (wegen)infrastructuur, tunnels, bruggen en dijken.

 In 2010 werden tijdens de gesprekken (eigen geïnterpreteerde) vraagstukken voor acute problematiek in Suriname geanalyseerd en bediscussieerd. In samenwerking en samenspraak met deskundigen/veldwerkers in Suriname, zal een brug moeten worden geslagen tussen SKN en de Surinaamse overheid. Dit is de aanleiding om van SKN een kennisnetwerkportaal te maken, om iedereen die hart voor Suriname heeft en de professionaliteit en expertise heeft opgedaan in welke vorm dan ook om zo via dit portaal een kennisbijdrage te leveren.

Kennis nemen?

Wilt u de kennis uit het kennisnetwerk gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we de kennis het beste tot het volle potentieel laten komen om Suriname een beter toekomst te bieden.

Kennis delen?

SKN is een open netwerk. We willen graag kennis verzamelen vanuit zoveel mogelijk perspectieven. Heeft u een relevante expertise of een interessante blik op de wereld of wilt u actief deelnemen? Graag horen we van u.